RECEPTY,  Sladké dobroty

NEOBYČEJNĚ OBYČEJNÝ PERNÍK

Ingredience:

Sypké
250g hladké mouky
1 kypřící prášek do perníku
50-100g třtinového cukru ( – dle chuti)
3 lžíce kakaa
1 lžička skořice

Tekuté
1 rozmačkaný banán
300ml rostlinného mléka
2 lžíce rumu
70ml oleje
1 lžíce libovolné marmelády (nejlepší jahodová, meruňková či dýňová)

Na potření
1 lžíce libovolné marmelády (nejlepší jahodová, meruňková či dýňová)
30 g hořké čokolády
1 lžíce kokosového oleje
kokos

Postup:
Připravíme si dvě mísy. Do jedné prosejeme všechny sypké ingredience, v té druhé smícháme všechny tekuté (- včetně rozmačkaného banánu). Obě směsi smícháme dohromady ( – těsto není příliš husté ani příliš tekuté). Takto připravené těsto vlijeme na menší plech/pekáč vyložený pečícím papírem. Perník pečeme 20-30 minut při 180-200°C, záleží na Vaší troubě.
V kastrůlku rozpustíme kokosový olej společně s hořkou čokoládou.
Upečený perník potřeme vybranou marmeládou a polijeme čokoládovou polevou.
Nakonec můžeme posypat strouhaným kokosem.

( – Pokud je těsto příliš husté, přilijeme trochu mléka.)

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *