Hlavní chody,  RECEPTY

BAREVNÁ ČÍNA S RÝŽÍ A HRANOLKAMI

Čína byla již od dětství naše nejoblíbenější jídlo. A to nejen díky hranolkám, které jsme tak často nejedly. Pravděpodobně může kombinace rýže s hranolkami znít zvláštně. ( – nejste první a ani poslední :-)) Zkrátka nám jí maminka od malička takhle připravuje.
Ono pokud je něco takto dobré, nač to měnit. Každopádně nechť si přílohu k této číně ( – nebo kterékoli jiné) zvolí takovou, jakou má rád. ❤

Ingredience

1 – 2 velké cibule, na plátky nakrájené
2 žampiony, na plátky nakrájené
1 velká červená paprika, nakrájená na proužky
hrst kukuřice
1 velká mrkev, nahrubo nastrouhaná
hrst zelených fazolek
2 – 3 PL oleje
1 PL sladké či uzené papriky
1 ČL kari ( – nebo dle chuti)
1 – 2 ČL koření na čínu ( – nebo dle chuti)
2 hrnky zeleninového vývaru
1/2 hrnku vývaru či vody + 1 a 1/2 ČL kukuřičného škrobu
sůl, pepř

Postup
Cibuli osmahneme na oleji. Postupně přidáváme všechnu ostatní zeleninu, kterou smažíme 5 – 10 minut. Vše zaprášíme kořením a zalijeme vývarem. Po 10 – 15 minut vaření, přilijeme zbylý vývar s rozmíchaným kukuřičným škrobem. Vaříme, dokud omáčka nezhoustne. Na závěr dochutíme.
Podáváme s opékaným tofu nebo sójovým masem.  Recepty níže.

OPÉKANÉ TOFU

CIBULOVÁ OMÁČKA S BRAMBOROVOU KAŠÍ A OPÉKANÝM TOFU

PEČENÉ SÓJOVÉ KOSTKY

PEČENÉ ZELÍ S BRAMBORY A SOJOVÝMI KOSTKAMI

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *