RECEPTY,  Sladké dobroty

BESKYDSKÝ PERNÍK

Ingredience:

1,5 hrnku špaldové celozrnné mouky
1,5 hrnku hladké pšeničné mouky
½ hrnku třtinového cukru ( – nebo dle chuti)
3 PL kakaa
1 kypřící prášek do perníku + ½ ČL jedlé sody
1 PL perníkového koření

2 hrnky rostlinného mléka ( – zde mandlové)
¾ hrnku rostlinného oleje
1 PL medu či sirupu
2 PL oblíbené marmelády

Dozdobení:
150g hořké čokolády ( – zde 70%)
2 PL kokosového másla či oleje
větší hrst lískových ořechů

Postup:
V míse promícháme společně suché a tekuté ingredience. Tímto nám vznikne středně husté těsto, které vlijeme do vymazaného a vysypaného pekáčku. Pečeme při 180°C 30-40 minut (- provádíme test špejlí.
Během pečení necháme ve vodní lázni rozpustit čokoládu a máslo/olej. Perník a čokoládu necháme vychladit. Čokoláda nám jemně zhoustne, to je ten správný čas na pomazání perníku.
Na závěr perník posypeme nasekanými ořechy.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *