RECEPTY,  Sladké dobroty

BUCHTA S PUDINKEM A OSTRUŽINAMI

Honí vás mlsná? Stačí vyběhnout na zahrádku, otrhat vykukující černé ostružiny a hurá domů péct! Buchtu máte připravenou raz dva.

Ingredience
2 a ½ hrnku celozrnné špaldové mouky
3 PL medu, sirupu nebo jiného sladidla
1 hrnek rostlinného mléka ( – zde rýžové)
2 domácí vejce
½ hrnku oleje
½ balíčku kypřícího prášku
ostružiny ( – tolik kolik jsme nestihli cestou domů snístJ)

500ml rostlinného mléka
1 balení vanilkového pudinku
1 ČL vanilkového extraktu / zrníčka z ½ vanilkového lusku nebo / nebo 1 balení vanilkového cukru

Postup
Nejprve uvaříme pudink dle návodu a odložíme prozatím stranou. Rozklepneme si vejce a rozdělíme je na bílky a žloutky.  Z bílků vytvoříme tuhý sníh.
Žloutky vyšleháme s medem, poté přilijeme olej a mléko. V druhé míse smícháme všechny sypké suroviny, ty promícháme společně s tekutými. Úplně na závěr vmícháme tuhý sníh z bílků.
Vše vylijeme do vymazaného a vysypaného pekáčku, rovnoměrně zalijeme uvařeným pudinkem, poklademe ostružinami a pečeme při 180°C cca 25-35 minut do zezlátnutí.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *