RECEPTY,  Sladké dobroty

CELOZRNNÍ SKOŘICOVÍ ŠNECI

Zdravá varianta klasických „cinnamon rolls“. Nejlépe chutnají čerství a u kávy. 👌


Ingredience
500g celozrnné špaldové mouky
50-100g třtinového cukru ( – záleží na Vaši chuti) + 2 PL medu či sirupu
70g rostlinného oleje
250ml rostlinného mléka
42g čerstvého droždí ( – celá kostka)
špetka soli

Náplň
50g kokosového nebo třtinového cukru
50-70g kokosového oleje nebo veg másla
1/2 ČL skořice

Postup
Do teplého rostlinného mléka rozdrobíme kostku čerstvého droždí a vmícháme 2 PL medu či sirupu. Odložíme na teplé místo a počkáme dokud nevzejde kvásek. (- cca 10 minut)
Mezitím si v míse smícháme všechny ostatní suroviny – > mouku, cukr, olej a špetku soli. Na závěr přilijeme kvásek, vypracujeme pružné a nelepivé těsto. Těsto necháme na teplém místě 1 hodinu kynout.
Ještě před tím, než začneme pracovat s těstem, připravíme náplň. V rendlíčku necháme roztopit olej či máslo a vmícháme cukr se skořicí.
Na pomoučeném vále vyválíme těsto ( – hrubé cca na 0,5 cm), potřeme náplňí a srolujeme jako roládu. Srolované těsto krájíme na kolečka široká zhruba jako prst. ( – 1,5 – 2,5cm) Šneky klademe na plech vyložený pečícím papírem a pečeme mi 200°C 15-25 minut do zezlátnutí

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *