Hlavní chody,  RECEPTY

CIBULOVÁ OMÁČKA S BRAMBOROVOU KAŠÍ A OPÉKANÝM TOFU

Další z omáček, která se právem zařazuje mezi TOP 5. Alespoň u mého muže. 👌 Připravovaná s pláčem, vařená s láskou. ❤️

Ingredience
0,5kg cibule
750ml zeleninového vývaru
2 PL celozrnné mouky ( – zde pšeničná)
1 PL sladké či uzené papriky
1 ČL sekané petrželky nebo libečku
sůl, pepr
1 PL rostlinného másla a 2 PL oleje

brambory dle počtu osob
kmín, pokud máte rádi
2-3 PL rostlinného másla

1 tofu dle chuti ( – zde uzené) podélně rozříznuté na 3-4 kousky
oblíbené koření, sůl, pepř
cca 2-4 PL oleje

Postup
Oloupeme cibuli, nadrobno nakrájíme a vhodíme do pánve. Smažíme na másle a oleji cca 10-15 minut do zezlátnutí až zhnědnutí. Jakou bude mít barvu cibule, takovou bude mít ve výsledku také omáčka. Pozor na spálení! Ke konci smažení je nutné cibuli pravidelně míchat. Jakmile jsme spokojeni, přimícháme mouku, papriku a zalijeme vývarem. Vše vaříme pod pokličkou 20-25 minut a pravidelně promícháváme. Omáčka nám vařením krásně zhoustne. Na závěr ji ochutíme solí, pepřem a bylinkami.
Bramborovou kaši připravujeme tak, jak jsme zvyklí.
Brambory oškrábeme, nakrájíme a vaříme do změknutí. Vodu slijeme, přihodíme několik lžic rostlinného másla a mixérem vyšleháme. Dochutíme solí.
Tofu podélně nakrájíme na tři nebo čtyři kusy. Z obou stran jedno po druhém okořeníme oblíbeným kořením, potřeme olejem a vyřízneme, naznačíme nožem mřížku. Opékáme na pánvi z obou stran dokřupava. ( – cca 10 minut)

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *