Hlavní chody,  RECEPTY

CIZRNOVÝ BURGER S KARAMELIZOVANOU CIBULKOU

Ingredience:

Burger:
2 plechovky cizrny
2 velké mrkve
½ hrnku hladké kukuřičné mouky
3 rozetřené stroužky česneku
1 PL sladké či uzené papriky
1 PL sušeného libečku
špetka chilli
sůl a pepř dle chuti


Cibulka:
3 velké cibule
3-4 PL třtinového cukru


ledový salát
rajčata
pórek

Postup:
Cizrnu opláchneme a necháme okapat. Máme-li výkonný mixér, vše do něj naházíme a dohladka rozmixujeme. Jestliže ne, skvěle na cizrnu poslouží tyčový mixér. Rozmixovanou cizrnu promícháme s kukuřičnou moukou, najemno nastrouhanou mrkví a kořením.
Ze směsi vytvarujeme středně silné placky, které pečeme 25-35 minut při 190°C. ( – v polovině pečení placky obrátíme, ovšem nespěcháme, nesmí se rozpadnout)

Na oleji osmahneme na plátky nakrájenou cibuli. Snížíme teplotu, přisypeme cukr a opékáme 10-20 minut. Nezapomínáme pravidelně promíchávat. Cibulka zhnědne a získá výtečnou chuť.

Nakonec vše naskládáme do oblíbené bulky, kaiserky či housky, přidáme zeleninu s omáčkou a podáváme.

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *