Hlavní chody,  RECEPTY

ČOČKOVÁ SEKANA S BRAMBOROVO-BATÁTOVOU KAŠÍ

Místo kaše doporučuji sekanou podávat s čerstvým kváskovým chlebem.

Ingredience:
500g červené čočky
1 uzené tofu
1 cibule
1 velká mrkev
2-3 stroužky česneku
4 lžíce lněného semínka
2 hrsti strouhanky
2 lžíce sladké papriky
2 lžíce oleje (- jedna do sekané a jedna pod zeleninu)
sůl, pepř

brambory ( – klasicky dle počtu osob)
1 velký batát
lžíce rostlinného másla
rostlinné mléko na zředění (-nemusí být)
kmín
sůl

Postup:
Červenou čočku uvaříme doměkka a slijeme (- čočka bude mít kašovitou konzistenci).
Lněné semínko namočíme do vody, necháme 15 minut stát, přebytečnou vodu slijeme a promícháme s čočkou. Na oleji osmahneme cibulku a nahrubo nastrouhanou mrkev ( -5 minut).
Do čočky přidáme nahrubo nastrouhané uzené tofu, zeleninu a okořeníme.
Na závěr přimícháme dvě hrsti strouhanky a vrstvíme do vymazané formy na biskupský chlebíček či „srnčí hřbet“. Pečeme 45-60 minut při 180-200°C.
Brambory s batátem oloupeme, nakrájíme na kostky a vaříme do změknutí. Vodu slijeme a všechny brambory ručním šlehačem promixujeme. Poté osolíme.

 

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *