RECEPTY,  Sladké dobroty

ČOKOLÁDOVO-DÝŇOVÝ KOLÁČ

Dýňových receptů s blížícím se podzimem není nikdy dost. V kombinaci s hořkou čokoládou je tento koláč neskutečně lahodný.

Ingredience:

Těsto:
2 hrnky celozrnné špaldové mouky
2 lžíce třtinového cukru
špetka soli
½ hrnku oleje ( – zde slunečnicový)
1 lžíce vody

¼ hrnku rostlinného mléka ( – zde domácí z para ořechů)
1,5 lžíce kukuřičného škrobu
2 hrnky dýňového pyré
2-4 lžíce třtinového cukru
1 lžička skořice
špetka muškátového oříšku
½ lžičky rozemletého hřebíčku
½ lžičky mletého zázvoru
150g hořké kvalitní čokolády

Postup:
Ze surovin vypracujeme drolivé těsto, které přemístíme do vymazané formy na koláč. Těsto do formy vytlačíme a uhladíme (- nezapomínáme na okraje). Pečeme při 180-190°C 40-50 minut, dokud koláč jemně nezezlátne.
Mezitím si dáme vařit rostlinné mléko, ve kterém rozmícháme kukuřičný škrob. Přidáme dýňové pyré, koření a vaříme do bodu varu. Na závěr odstavíme a vložíme nalámanou čokoládu. Po dvou minutách rozmícháme dohladka a vlijeme do upečeného koláče.
Necháme zatuhnout do druhého dne.

Recept na dýňové pyré zde:

DÝŇOVÉ PYRÉ

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *