Hlavní chody,  RECEPTY

CUKETOVÉ KARBENÁTKY S ROZŠLÁPNUTÝMI BRAMBORAMI

Cuketová sezóna je v plném proudu! Využijte toho a pusťte se do těchto karbošů. V kombinaci s „rozšlápnutými“ bramborami máte na oběd velkou mňamku, fakt! <3

Ingredience
jedna malá cuketa + půl velké = přibližně 1 kg
1 domácí vejce
100g veg tvrdého sýra ( – lze použít i normální)
2-4 rozetřené stroužky česneku
cca 70-100g jáhlové kaši na zahuštění ( – lze použít klasickou strouhanku )
cca 100g jemných ovesných vloček + na obalení
sůl, pepř
snítek či dva nejlépe čerstvé majoránky, popřípadě 2 ČL sušené
1 ČL petrželkové naťi
olej na smažení nebo na zakápnutí při pečení v troubě

malé ranné brambory dle počtu osob
sůl, pepř, snítek rozmarýnu
olivový olej na zakápnutí

Postup
Brambory se slupkou si opláchneme a uvaříme v osolené vodě do měkka.
Cuketu si omyjeme a nahrubo nastrouháme. Vložíme ji do cedníku, prosolíme cca 1 ČL soli a necháme 20 minut okapat. Po 20-ti minutách přidáme zbytek surovin a vymícháme „lepivou“ směs. Ze směsi vytvarujeme hrubší placičky, které následně ještě obalíme v ovesných vločkách. ( – tady vločkami určitě nešetříme! )
Karbenátky buďto smažíme na oleji nebo pečeme zakápnuté olejem při 180C cca 30-40 minut. ( – V polovině pečení obrátíme. S tím nám skvěle pomůže stěrka )
Jestliže budeme péci, společně s nimi můžeme vložit do trouby také brambory.
Uvařené brambory scedíme, vyložíme na plech a poté jemně rozmáčkneme šťouchadlem. Takto připravené je okořeníme a také zakápneme olejem. ( – Skvěle také chutnají s česnekem! Do oleje rozetřeme česnek a brambory pomašlujeme )

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *