Domácí pečivo,  RECEPTY

CUKETOVÝ CHLÉB

Ingredience:
450-500g cukety
250g hladké mouky
250g celozrnné mouky (špaldové či žitné)
25g čerstvého droždí
lžička soli
lžíce cukru/medu
100ml teplé vody
semínka = dýňová, slunečnicová, sezamová

Postup:
Základem tohoto malého zázraku je kvásek z půlky kostky droždí. Do mísy nalijeme teplou vodu, přidáme lžíci cukru či medu, rozdrobíme droždí a zamícháme. Zhruba po 10 minutách začne lehce bublat.
Mezitím si do jiné mísy prosejeme obě mouky, přidáme semínka, sůl a úplně nakonec nastrouhanou cuketu spolu s kváskem. Vypracujeme těsto a necháme kynout na teplém místě 1 hodinu.
Po vykynutí těsto krátce prohněteme a vložíme do vymazané a vysypané formy na chleba.
Doporučený čas pečení je 30-45minut (200°C), ovšem záleží na troubě každého z Vás.
Před podáváním necháme vychladnout.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *