Hlavní chody,  RECEPTY

DHÁL SE ZELENINOU

Tohoto jídla není nikdy dost!

Ingredience:

1 hrnek červené čočky
1 červená paprika
4 střední rajčata
velká cibule
hrst kukuřice
hrst hrášku
2 stroužky česneku
1-2 lžíce kari
½ lžičky mletého kmínu
1/2 lžičky garam masaly
½ lžičky chilli ( – nemusí být)
2 ČL rajského protlaku
sůl,pepř
3 lžíce oleje
čerstvý koriandr či bazalka na posypání

1-1,2l zeleninového vývaru

Postup:
V hluboké pánvi ( -woku) osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme kari, garam masalu, kmín, jeden rozetřený stroužek česneku a dvě minutky smažíme.
Přihodíme nakrájenou zeleninu, červenou čočku a krátce osmahneme. Vše zalijeme 1 až 1,2 litrem zeleninového vývaru. Vaříme do zhoustnutí ( – 20-25 minut).
Ve směsi rozmícháme 2 lžičky rajského protlaku, osolíme a opepříme.
Podáváme s rýži či indickým chlebem (naan).

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *