Domácí pečivo,  RECEPTY

DOMÁCÍ HOUSKY – bez kynutí

Ingredience:

½ kg hladké mouky
½ lžičky soli
½ hrnku oleje
dle chuti na posypání = sezamová semínka, kmín, sůl, slunečnicová semínka

lžička cukru
¼ l rostlinného mléka (- já použila jen vodu)
30g droždí

Postup:
V teplé vodě či mléce rozmícháme cukr, přidáme droždí a necháme 10-15 minut odstát. (- začne lehce bublat).
V míse smícháme ostatní ingredience na housky, přilijeme připravený kvásek a vypracujeme těsto které se nelepí.
Na pomoučeném vále vytvoříme tři válečky, které splétáme jako copánek. Spletené housky klademe na plech vyložený pečícím papírem, posypeme semínky a dáme do trouby.
Pečeme na 180-200 °C dokud nezezlátnou, případně provedeme test špejlí ( – pokud špejli vytáhneme suchou, je upečeno).

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *