Hlavní chody,  RECEPTY

DOMÁCÍ TORTILLY S FAZOLOVO-ZELENINOVOU NÁPLNÍ


Ingredience:

Tortilly
190g hladké mouky
½ lžičky kypřícího prášku
½ lžičky soli
40 ml oleje (používám olivový)
120 ml horké vody

– Tortilly většinou dělám z dvojité dávky. Toto množství je zhruba na 5 až 6 tortill.

Fazolovo-zeleninová náplň
1 konzerva s červenými fazolemi (410-420g)
1 konzerva s bílými fazolemi v rajčatové omáčce (410-420g)
½ hrnku mražené či čerstvé kukuřice (zrno)
1 cibule
3-4 stroužky česneku
další zelenina dle výběru = ledový salát/baby špenát, pórek, rajčata a jiné
olej
sůl a pepř dle chuti
špetka kari

Postup:
Dle pořadí smícháme ve velké míse všechny ingredience na tortilly.
Vypracujeme poddajné těsto, ze kterého vytvoříme 5-6 kuliček, zhruba všechny stejné.
Necháme 5 minut odpočívat. Ihned poté rozpálíme připravenou pánev (- své tortilly připravuji pouze ve Woku, ovšem dobře poslouží i nepřilnavá pánev).
Na pomoučeném vále rozválíme jednu kuličku po druhé. Pokud nám nezáleží na vzhledu, není potřeba těsto válet do tvaru klasické tortilly. (- ale samozřejmě vypadají lépe 🙂
Každou rozválenou placku házíme do rozpálené pánve. Z obou stran opékáme zhruba 1 minutu (- jakmile se začínají na placce objevovat velké bubliny, obracíme).
Tortilly vrstvíme na sebe na připravený talíř a nezapomínáme zakrývat miskou či pokličkou ( – díky tomu zůstanou krásně měkké). Tímto způsobem připravujeme každou tortillu zvlášť.

Jakmile máme všechny tortilly hotové, pustíme se do náplně.
Ve stejné pánvi či woku rozpálíme trochu oleje. Do pánve dáme nadrobno nakrájenou cibulku a necháme zesklovatět. Přidáme obě konzervy s fazolemi (- z červených fazolí slijeme slaný nálev) a všechnu zeleninu kromě salátu či baby špenátu. Fazole dochutíme kořením, promícháme a vaříme zhruba 10 minut.
Do připravené tortilly vložíme salát/špenát a fazole. Takto naplněnou tortillu srolujeme a podáváme.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *