Polévky,  RECEPTY

DÝŇOVÁ POLÉVKA

U nás velmi oblíbená podzimní polévka, ideální k zahřátí při deštivých dnech.
Ingredience:

1 dýně hokkaido
1 cibule
1 střední brambora
2 mrkve
1 stroužek česneku
1-1,5l zeleninového vývaru
sůl, pepř
2 lžíce oleje

Postup:
Cibuli necháme zesklovatět na dvou lžících oleje.
Zeleninu pečlivě omyjeme a nakrájíme na větší kusy. To platí i o dýni, kterou ovšem nejprve musíme rozkrojit a vydlabat semínka. (- ponecháme pro další využití). Vše přihodíme k cibuli a smažíme 5 minut. Takto osmahnutou zeleninu zalijeme vývarem a vaříme do změknutí.
Jakmile je zelenina měkká, 1/3 vývaru odlijeme a zbytek rozmixujeme ponorným mixérem. Jestliže je polévka příliš hustá, postupně přiléváme odložený vývar.
Pokud jsme spokojeni, polévku vrátíme na sporák, okořeníme a necháme prohřát.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *