Hlavní chody,  RECEPTY,  Sladké dobroty

DÝŇOVÉ PYRÉ

DÝNĚ je zdrojem minerální látek (draslík, fosfor, hořčík, vápník a železo) a vitamínů (A, C, E),  pomáhá při onemocnění slinivky břišní, sleziny, žaludečních potíží, při poruchách ledvin a srdečních potíží. Hodí se při redukčních dietách a příkrmech pro děti.

Ingredience:
1 dýně Hokkaido
1 až 2 hrnky vody

Postup:
Koupenou či doma vypěstovanou dýni Hokkaido omyjeme, rozřízneme napůl a vydlabeme. (Semínka si odložíme stranou pro další zpracování).
Dýni vložíme rozříznutou částí na plech, podlijeme vodou (1 až 2 hrnky, záleží na velikosti pekáčku/plechu) a pečeme dokud není po propíchnutí měkká. (180-200 °C, 45-60 minut).
Po vychladnutí dýni naházíme do mixéru spolu s půl hrnkem vody. (Hokkaido je jediná dýně, kterou nemusíme zbavovat její slupky)
Po rozmixování zpracováváme do dalších receptů = chlebíček, muffiny, dýňová kaše, dýňový koláč a mnoho dalšího.
V lednici skladujeme 2-3 dny, případně zamrazíme.

 

One Comment

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *