Hlavní chody,  RECEPTY

FALAFEL V TORTILLE 

Naprosto jedno z nejlepších jídel!

Ingredience:

Směs
2 plechovky cizrny nebo 250g cizrny v suchém stavu
1 velká cibule nebo 1 zelená cibulka
4-5 stroužků česneku
1 PL mletého ŘÍMSKÉHO kmínu
sůl dle chuti, zhruba 1 ČL
pepř dle chuti
špetka chilli a kari
1 šálek nadrobno nakrájeného koriandru ( – nemusí být)

Zelenina do tortilly
nakrájený baby špenát nebo ledový salát
1 nadrobno nakrájená červená paprika
hrst na kolečka nakrájeného porku
kapka olivového oleje
oblíbený rajčatový či jogurtový dip

Postup:
Jestliže budeme falafel připravovat ze suché cizrny, namočíme ji na 12-24 hodin, ale nevaříme.
Pokud z plechovky, postup je mnohem rychlejší. Vodu v obou případech slijeme ( – z plechovky můžeme ponechat a dále zpracovat) a společně se všemi ingrediencemi dohladka rozmixujeme.
Zde je velmi důležité nechat směs minimálně půl hodiny vychladit. Poté ze směsi tvarujeme kuličky/placičky, které klademe na vymazaný pečící papír. Pečeme 30 minut při 200-220°C. V polovině pečení zkontrolujeme, zda jsou placičky zespod upečené. Pokud ano, placičky obrátíme, potřeme olejem a necháme dopéct.

Recept na tortilly zde

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *