RECEPTY,  Sladké dobroty

FIT KRTEČEK

Poznámka a tip I.:  Výsledný dortík je dosti hutný a mazlavý. Jestliže chceme docílit trochu nadýchanější verze, použijeme místo vloček celozrnnou špaldovou mouku a dvě vyšlehaná domácí vejce.

Poznámka a tip II.: Nevegani mohou použít místo tofu kombinaci 1 vaničky nízkotučného tvarohu a 2 PL bílého jogurtu. Pouze osladíme a hotovo. 😉

Poznámka a tip III.: Jestliže není „light“ verze nutností, rozhodně mrkněte na prvotní recept Krťáka – > naprostá mňamka a ve VEGAN verzi! -> http://www.gardenandherbs.cz/?p=981 <3

Ingredience:
Těsto
200g ovesných vloček rozmixovaných na mouku
2 PL holandského kakaa
třtinový cukr Muscovado, med či sirup dle chuti, zde cca 2-4 PL
1 ČL prášku do pečiva
1 PL arašídového másla ( – nemusí nutně být)
4 PL lněných semínek + 10 PL vody ( – rozmixovat ) nebo 2 domácí vejce
300ml rostlinného mléka

Krém
2 bílé tofu
¼ hrnku rostlinného mléka
šťáva z půlky citrónu
med/sirup na dochucení, cca 2 PL
– jestli vlastníte vanilkový protein, přidejte do krému 1 odměrku!

podélně rozříznuté nebo na kolečka nakrájené 2-4 banány

Postup:
Z ingrediencí na těsto vymícháme hutné těsto, které pečeme při 180°C, 30-40 minut. ( – provádíme test špejlí) Během pečení připravíme krém. Bílé tofu omyjeme pod studenou vodou, v ruce trochu rozmělníme a přilijeme uvedené množství rostlinného mléka. Jestliže máme výkonný mixér, vše naházíme do něj, ale skvěle poslouží tyčový mixér. Tofu společně se všemi surovinami rozmixujeme na hladký krém a dáme vychladit.
Po upečení a vychladnutí korpus vydlabeme tak, aby na dně a po okrajích zůstal 1 cm těsta ( – opatrně, nesmí se protrhnout dno dortu). Vydlabanou část korpusu v míse rozdrolíme a samozřejmě ponecháme.
Na dno korpusu položíme nakrájené banány, naneseme vzniklý krém a posypeme rozdroleným korpusem.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *