Hlavní chody,  RECEPTY

GNOCCHI S BAZALKOVÝM PESTEM

Jednoduché „ňoky“ s vynikajícím pestem. S trochou praxe máte hotové jídlo do 30 minut.

Ingredience:

Gnocchi:
1kg brambor
350g hladké pšeničné mouky
½-1ČL soli

Pesto:
20-30g bazalkových lístů
½-1 ČL soli
1-2 stroužky česneku
30-40g slunečnicových semínek
olivový olej

Postup:
Uvaříme si brambory. Ještě zatepla je zbavíme slupky a rozšťoucháme.
Přisypeme mouku a rukou vytvarujeme poddajné, ovšem jemně lepivé těsto.
Z těsta 1/3 odebereme a na pomoučeném vále vyválíme váleček. Odkrajujeme co 2 cm a vaříme ve vroucí osolené vodě 2-3 minuty / do vyplavání. ( – vidličkou můžeme jemným zatlačením vytvořit vzor). Takto pokračujeme, dokud nezpracujeme celé těsto.
Listy bazalky omyjeme a dohladka rozmixujeme společně s olivovým olejem ( – měly by být ponořeny). Přidáme sůl, česnek, slunečnicová semínka a opět rozmixujeme.

 

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *