RECEPTY,  Sladké dobroty

HEAVENLY CAKE

Ingredience:

Suché:
50g pohankové či rýžové mouky
50g mletého kokosu
3 PL kakaa
50g třtinového cukru
1 ČL kypřícího prášku
½ ČL jedlé sody
špetka soli


Tekuté:
1 hrnek rostlinného mléka (- zde mandlové)
1 plechovka červených fazolí
4 PL lněného semínka
2 PL kokosového oleje
2 PL medu/sirupu

Krém:
3 plechovky kokosového mléka
200g hořké vysokoprocentní čokolády (- zde 70%)
2 PL rumu (- nemusí být)

Postup:
Plechovky kokosového mléka necháme nejlépe přes noc v lednici.
Tekuté suroviny společně s lněným semínkem rozmixujeme. ( – červené fazole důkladně propláchneme) Tuto směs vlijeme do smíchaných suchých surovin. Vymícháme husté těsto, které nalijeme do vymazané dortové formy. Pečeme při 180°C přibližně 20-25 minut. ( – provádíme test špejlí)
Během pečení rozpustíme ve vodní lázni čokoládu společně s tuhou částí kokosového mléka.
Jakmile korpus vychladne, nalijeme na něj připravený krém a dáme vychladit. Nejlépe do druhého dne.
Formu sundáme a nahřátým cukrárenským nožem uhladíme boky dortu.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *