Hlavní chody,  RECEPTY

HOT DOGY S CELOZRNNÝM PEČIVEM A PEČENÝMI BRAMBORY

Ingredience:

Těsto na rohlíčky:
400g celozrnné špaldové mouky
250ml rostlinného teplého mléka či vody
2 lžíce sušeného droždí
1 lžička soli
1 lžička třtinového cukru
45ml oleje ( – zde olivový)

Karamelizovaná cibulka:
1 velká žlutá či červená cibule
1-2 lžičky třtinového cukru
2-3 lžíce oleje

Pečené brambory:
0,5kg raných brambor
3-5 lžic oleje
1-2 lžíce sladké papriky
2 snítky čerstvého rozmarýnu, nebo 1 lžička sušeného
sůl, pepř

Sójové párky ( – zde Kalma, 4ks)
lžíce oleje
kečup, hořčice či jakákoliv omáčka dle chuti

Postup:
Suché suroviny na rohlíky promícháme společně s tekutými a vypracujeme poddajné těsto. Na teplém místě necháme kynout 30-60 minut.
Mezitím si očistíme brambory, osušíme a nakrájíme na hrubé půlměsíčky. Promícháme s olejem, kořením a pečeme při 180-200°C 30-45 minut, dokud nejdou snadno rozkrojit-propíchnout.
Z těsta si vytvarujeme válečky, rohlíky, které necháme na plechu ještě 15 mnut kynou. Rohlíky pomašlujeme olejem a pečeme při 180°C 20-25 minut.
Na oleji osmahneme na plátky nakrájenou cibuli. Snížíme teplotu, přisypeme cukr a opékáme 10-15 minut. Nezapomínáme pravidelně promíchávat.
Na závěr nám chybí pouze párky. Ty vytáhneme z obalu a opékáme na lžíci oleje ze všech stran dokřupava. (- 10-15 minut).

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *