RECEPTY,  Sladké dobroty

JABLEČNÝ KOLÁČ S PUDINKEM A BRUSINKAMI

Jediný kousek koláče zbyl do druhého dne a jeho chuť se nedala srovnat s koláčem včerejším.
Pokud nespěcháte, nechte koláč do druhého dne odpočívat. Odměnou Vám bude krásně vláčný podzimní dezert.

Ingredience:

Korpus:
120g celozrnné mouky ( – zde špaldová)
100g mandlí či lískových ořechů
80g ovesných vloček
100g brusinek
100g oleje ( – zde slunečnicový)

700g jablek
1ČL skořice
1PL třtinového cukru

1 vanilkový pudink
1-2PL třtinového cukru
400ml rostlinného mléka ( – zde lískooříškové)

Postup:
Rozmixujeme suroviny na korpus. Polovinu takto vzniklé drobenky vtlačíme do koláčové formy (- 20-23cm). Nezapomínáme na vytvoření malého okraje.
Pudink si uvaříme dohusta a vlijeme na vtlačenou drobenku.
Jablíčka si oloupeme a nahrubo nastrouháme. Jestliže máme jablka příliš šťavnatá, část šťávy z jablek vymačkáme ( – a vypijeme). Jablka promícháme se skořicí, cukrem a klademe na pudink.
Na závěr, část ponechané drobenky rozdrobíme na jablka, mírně zatlačíme a pečeme při 180°C 50-60 minut, dokud drobenka nezezlátne.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *