Hlavní chody,  RECEPTY

JARNÍ ZÁVITKY

Díky našim milovaným přátelům, svou závitky naší novou zuberecko-čínskou láskou! <3
Shlédnete dvě videa a po zabalení třetího závitku jste téměř profík. Nebojte, není to žádná věda.

Ingredience
na cca 8-10 malých závitků:

rýžový papír ( – zde balení malých rýžových papírů zakoupené v Lídlu)
1/3 bílé části pórku, nakrájeného na tenká kolečka
1větší mrkev nastrouhaná nahrubo
50-60g skleněných, rýžových nebo klasicky čínských nudlí
1 balení uzeného tofu nakrájeného na dlouhé hranolky
1ks srdíčkového salátu
k namáčení hotových závitků se nejlépe hodí sladko-pálivá omáčka, sójová omáčka, kečup atp.

Postup
Nudle uvaříme dle návodu na obalu, dochutíme solí a libovolným kořením. Jakmile nudle scedíme, vodu z nich si ponecháme. Ochucenou vodu přelijeme do mísy, ve které hravě namočíme CELÝ jeden kus rýžového papíru.
Dochystáme si zbytek surovin. Pórek nakrájíme na kolečka, mrkev nastrouháme nahrubo, salát natrháme a tofu nakrájíme na podlouhlé hranolky. Tofu jako jediné ještě osolíme a dokořeníme.
Teď přichází na řadu samotné plnění a balení..
Připravíme si suché dřevěné prkénko. Do teplé vody z nudlí ponoříme na 15 vteřin první papír, rozprostřeme jej na prkénko a LEHCE osušíme čistou utěrkou. Na dolní část – doprostřed položíme jeden plátek salátu, na něj naskládáme trochu od každé zeleniny a 3-4 kousky tofu.
Spodní část papíru přehodíme přes zeleninu a utáhneme. Poté přehodíme boční strany přes zeleninu ( – ty zabrání tomu, aby ze závitků nic neuniklo) a celý jej srolujeme.
Jakmile máte srolováno, závitky osmažíme ze všech stran dozlatova!

Přikládám dvě videa, díky kterým celý postup balení hravě zvládnete.

https://youtu.be/IfI1wMeDXhg

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *