RECEPTY,  Sladké dobroty

KRTKŮV DORT

Ingredience:

160g hladké žitné mouky
100g polohrubé pšeničné mouky
½ hrnku třtinového cukru
3 PL kakaa
2 lžičky kypřícího prášku
½ lžičky jedlé sody
špetka soli

1 a ½ hrnku rostlinného mléka (- zde sójové)
4 lžíce oleje ( – zde slunečnicový)

Šlehačka
400ml kokosového mléka ( – pouze tuhá část)
2 lžíce mletého třtinového cukru
1 sáček ztužovače šlehačky
100g nasekané hořké čokolády

2-3 banány
Forma cca 20cm, 180°C, 25-30 min.

Postup:
Plechovku kokosového mléka necháme přes noc v lednici.
V mísách promícháme sypké a tekuté ingredience, které důkladně spojíme.
Směs vlijeme do vymazané a vysypané formy a pečeme půl hodiny při 180°C ( -případně provedeme test špejlí). Mezitím si přichystáme šlehačku.
Z plechovky kokosového mléka vyjmeme tuhou část a vyšleháme společně s cukrem ( – či jiným sladidlem) a ztužovačem. Šlehačku promícháme s nasekanou čokoládou.
Po upečení a vychladnutí korpus vydlabeme tak, aby na dně a po okrajích zůstal 1 cm těsta ( – opatrně, nemělo by se protrhnou dno dortu). Vydlabanou část korpusu v míse rozdrolíme a samozřejmě ponecháme.
Do vydlabaného korpusu klademe podélně rozříznuté banány, na které naneseme ušlehanou šlehačku. Na závěr posypeme rozdrobeným korpusem.

One Comment

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *