RECEPTY,  Sladké dobroty

KŘUPAVÉ OVESNÉ SUŠENKY

Již delší čas je mým kuchtícím cílem dosáhnout křupavosti u domácích cookies. A tady je recept. 🙂

Sušenky se také skvěle hodí do korpusu cheesecaku nebo jiného dortu.

Ingredience
1 hrnek celozrnné špaldové mouky
1 hrnek jemných ovesných vloček s klíčky ( – lze použít i obyčejné)
1/4 – 1/2 hrnku třtinového cukru nebo jiného sladidla
1 balení kypřícího prášku
2 PL strouhaného kokosu
1/2 hrnku nahrubo rozmixovaných slunečnicových semínek
100g rozpuštěného kokosového oleje nebo veg másla
4 PL rostlinného mléka ( – zde kokosové)

Postup
V míse promícháme všechny sypké suroviny. Slunečnicová semínka nezapomeneme rozmixovat, ale pouze nahrubo, nechceme z nich mít další mouku.
Ve vodní lázni rozpustíme kokosový olej a promícháme společně s rostlinným mlékem. Směs vlijeme do suchých ingrediencích a rukou vše spojíme.
Těsto nabíráme lžící a následně tvarujeme kuličky. Ty klademe na vyložený plech s dostatečným rozestupem. Jednu po druhé rukou či dnem sklenice jemně stlačíme. Tímto vytvoříme vzhled cookies.
Pečeme při 180 – 200°C, 20 minut do zezlátnutí.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *