Hlavní chody,  RECEPTY

KVĚTÁKOVÉ KARBENÁTKY S BRAMBOROVO-MRKVOVOU KAŠÍ

Ingredience:

Karbenátky
1 květák – rozdělený na růžičky
50-60g strouhanky
2 lžíce hladké mouky
2 vajíčka
3-4 stroužky rozetřeného česneku
lžička majoránky
½ lžičky kari
sůl a pepř dle chuti
olivový olej + olej na smažení

Kaše
brambory dle počtu osob
1 velká mrkev
rostlinné mléko
sůl dle chuti

Postup:
Květák omyjeme a rozdělíme na růžičky. Vložíme jej na plech, osolíme a zakápneme olivovým olejem.
Pečeme zhruba 20 minut při 200°C.
Mezitím oloupeme a nakrájíme brambory s mrkví. Zeleninu vaříme doměkka.
Po uvaření vodu slijeme a klasickým způsobem připravujeme kaši. Brambory s mrkví a mlékem rozšťoucháme, případně použijeme i mixér. Kaši osolíme, přikryjeme pokličkou a odložíme stranou.
Upečený květák rozmixujeme dohladka. Promícháme se všemi uvedenými ingrediencemi a tvarujeme malé placičky. Placky z obou stran dozlatova osmažíme na rostlinném oleji.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *