Hlavní chody,  RECEPTY

MEXICKÁ RÝŽE

Rychlý letní oběd – za 30 minut jste zpět v bazénu 🙂

Ingredience:
2 střední cibule nakrájené najemno
1 červená paprika nakrájená najemno
hrst kukuřice
1 hrnek oblíbené rýže
1 plechovka červených fazolí
1 plechovka krájených rajčat
1-2 stroužky česneku
750ml zeleninového vývaru
pár cherry rajčátek na závěr ( – nemusí být)
sůl, pepř, mletý koriandr + chilli ( – nemusí být)

Postup:
Ve woku či velkém hrnci osmahneme cibulku. Přidáme jeden rozetřený česnek, papriku, kukuřici a rýži. Společně vše smažíme cca 2-3 minutky. Celou směs zalijeme rajčaty z plechovky, ½ litrem vývaru a s přiklopenou pokličkou vaříme na středním plameni.
Během vaření nezapomínáme rýži promíchávat a ke konci zalít zbylým vývarem. ( – v tuhle chvíli rýži již nezakrýváme )
Ke směsi přidáme scezené fazole, dochutíme kořením, zbylým česnekem a můžeme podávat.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *