RECEPTY,  Sladké dobroty

MONSTER CAKE

Ingredience:

Sypké
350g špaldové celozrnné mouky
155g třtinového cukru
4 PL holandského kakaa
2 ČL jedlé sody
1 ČL prášku do pečiva
špetka soli

Tekuté
350ml rostlinného mléka
160ml oleje
1 rozmixované broskev
2 ČL jablečného octu ( – je možné použít i obyčejný)
2 ČL vanilkového extraktu

Krém:
2x máslo Alsan Bio, každý po 250g
1 až 2 hrnky moučkového cukru
1 až 2 PL vanilkového aroma
gelová barva dle uvážení

1-2 PL marmelády

Tyčinky na lízátka ( – k dostání v cukrářských potřebách)
potahovací hmota, fondán

Postup:
Ze sypkých a tekutých surovin vymícháme těsto bez hrudek. Vlijeme do vymazané formy ( – zde 23cm) a pečeme při 180°C 20-30 minut (- provedeme test špejlí). Pro vysoký dort upečeme korpusy dva.
Povolená „másla“ vyšleháme společně s cukrem, vanilkou a barvou. Barvu nabíráme na špičku nože a zapracujeme do krému. Intenzitu barvy si každý zvolí sám.
Jeden z korpusů pomažeme marmeládou, přibližně 1/3 krému a přiklopíme druhým korpusem. Celý dort jemnou vrstvou pomažeme krémem, aby byl dort jednotný a korpus nevykouknul.
Krémem, naplníme zdobící sáček se speciální špičkou a zdobíme celý dort.
Z obarvené potahovací hmoty vytvarujeme kuličky (- oči), dozdobíme bílým kolečkem z potahovací hmoty ( – bělmo) a černým kolečkem ( – zornička). Oči napícháme na tyčinky a následně na dort.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *