RECEPTY,  Sladké dobroty

OVOCNÉ TOFU KNEDLÍKY

Na ovocné knedlíky není nikdy pozdě!
Jelikož nám zima klepe na dveře, měli bychom začít s prohříváním organismu zevnitř.
Proto ještě před snězením, knedlíky řádně posypejte ( nejlépe raw ) kakaem, skořicí a oříšky dle chuti.

Ingredience
1 tofu natural
2-3 PL třtinového cukru či sirupu/medu
šťáva z ½ citrónu
1 banán
1 hrnek + 2 PL celozrnné špaldové mouky
ovoce dle chuti ( – jestliže nemáte po ruce žádné ovoce, vytáhněte ze špajzu domácí ovocné marmelády, s nimi chutnají také skvěle!)

skořice
raw kakao
ořechy dle chuti
mák a kokos

Postup
Do velkého hrnce dáme vařit vodu.
Tyčovým mixérem rozmixujeme tofu, banán, šťávu a oblíbené sladidlo. Vznikne nám hladký „krém“, který smícháme s uvedeným množstvím mouky. Vytvarujeme nelepivé těsto, následně váleček, který rozdělíme na šest stejných kousků.
Z každého kousku rukou vytvoříme hrubší placičku. Do středu naneseme marmeládu či ovoce a zabalíme. Knedlíky vaříme ve vroucí vodě ( – během vaření jemně promícháme ), dokud nevyplavou, poté vaříme další 2 – 3 minuty.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *