RECEPTY,  Sladké dobroty

PAŘÍŽSKÝ DORT

Ingredience

250 g rýžové mouky ( – hladká)
125 g jemně mletého třtinového cukru 
1 – 2 lžíce holandského kakaa
170 ml rostlinného mléka
jedno najemno nastrouhané jablko (60-80 g)
35 g kokosového oleje
1 lžíce octa
½ lžičky jedlé sody
Špetka soli

Krém
210 g kokosového krému (tuhá část z 400ml plechovky)
200 g kvalitní tmavé čokolády (min. 50%)

Postup:

Krém:
Plechovku kokosového mléka necháme přes noc v lednici.
Na druhý den vyjmeme tuhou část mléka a společně s hořkou čokoládou promícháme v míse. Vše rozpustíme ve vodní lázni a následně v lednici chladíme 1 až 2 hodiny. Po vychladnutí krátce prošleháme.

Těsto:
Do jedné mísy připravíme sypké ingredience, do druhé tekuté včetně jablíčka.
Všechny suroviny spojíme a důkladně zamícháme. Vlijeme do vymazané a vysypané formy a pečeme 20-25 min při 180°C (případně provedeme test špejlí).

Vychlazený korpus potřeme krémem a zdobíme dle fantazie.

Autor receptu: K. Špačková

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *