Hlavní chody,  RECEPTY

PEČENÉ ZELÍ S BRAMBORY A SOJOVÝMI KOSTKAMI

Ingredience:
2 balení sójových kostek
zeleninový vývar
olej
sůl, pepř ( – nebo grilovací koření), uzená paprika, česnek
štamprle piva ( – nemusí být)

2 balení kysaného zelí nebo jedno kilové
2-4 lžíce oleje
sůl,pepř


rané brambory (- řídíme se podle počtu osob)
2-3 lžíce oleje
sůl, pepř, sladká paprika, provensálské bylinky

Postup:
Sójové maso si nejlépe den předem připravíme. Zalijeme vroucím vývarem či vodou s kostkou bujónu. Kostky zamícháme a necháme 15 minut na nabobtnání. Poté vývar slijeme a přebytečnou vodu z kostek ručně vymačkáme. Sójové maso vložíme do mísy, promícháme s kořením, olejem a uložíme přes noc do lednice.
Na druhý den si největší plech co doma máme, vyložíme pečícím papírem.
Rané brambory důkladně omyjeme, osušíme a nakrájíme na měsíčky. Na plechu je okořeníme dle chuti a pokapeme olejem.
Se zelím to taktéž není nijak složité. Ze zelí slijeme lák, vložíme jej na plech, pokapeme olejem a okořeníme. K zelí a bramborám přidáme sójové kostky a vložíme do trouby.
Společně pečeme při 180-200 °C zhruba hodinu. Kostky můžeme vytáhnout o něco dříve, ať nejsou příliš tvrdé.
Nezapomínáme během pečení pravidelně vše promíchávat. Zelí se díky tomu krásně propeče.

 

 

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *