PEČENÉ ZELÍ S BRAMBORY A SOJOVÝMI KOSTKAMI

Ingredience: 2 balení sójových kostek zeleninový vývar olej sůl, pepř ( – nebo grilovací koření), uzená paprika, česnek štamprle piva ( – nemusí být) – 2 balení kysaného zelí nebo jedno kilové 2-4 lžíce oleje sůl,pepř – rané brambory (- řídíme se podle počtu osob) 2-3 lžíce oleje sůl, pepř, sladká paprika, provensálské bylinky Postup: Sójové maso si nejlépe den předem připravíme. Zalijeme vroucím vývarem či vodou s kostkou bujónu. Kostky zamícháme a necháme 15 minut na nabobtnání. Poté vývar slijeme a přebytečnou vodu z kostek ručně vymačkáme. Sójové maso vložíme do mísy, promícháme s kořením, olejem a uložíme přes noc do lednice. Na druhý den si největší plech co doma máme, vyložíme pečícím papírem. Rané brambory důkladně omyjeme, osušíme a nakrájíme na měsíčky. Na plechu je okořeníme dle chuti a pokapeme olejem. Se zelím to taktéž není nijak složité. Ze zelí slijeme lák, vložíme jej na plech, pokapeme olejem a okořeníme. K zelí a bramborám přidáme sójové kostky a vložíme do trouby. Společně pečeme při 180-200 °C zhruba hodinu. Kostky můžeme vytáhnout o něco dříve, ať nejsou příliš tvrdé. Nezapomínáme během pečení pravidelně vše promíchávat. Zelí se díky tomu krásně propeče.       Související