Hlavní chody,  RECEPTY

PERFEKTNÍ TĚSTO NA PIZZU

Ingredience:

Těsto
2 hrnky hladké pšeničné mouky
1 ČL soli
1 PL olivového oleje

Kvásek
½ kostky droždí
¾ hrnku teplé vody
1 PL medu/sirupu či třtinového cukru

Omáčka
plechovka krájených rajčat
cibule
2-4 stroužky česneku
Provensálské bylinky
1 ČL cukru
sůl, pepř dle chuti


vegan sýr a zelenina dle chuti ( brokolice, kukuřice, paprika, rajčata, pórek, olivy aj.)

Postup:
Nejdříve připravíme kvásek. V teplé vodě rozmícháme sladidlo a rozdrobené čerstvé droždí. Necháme jej 10-15 minut na teplém místě probublávat. Takto připravený malý zázrak vlijeme do připravené mouky se solí a olejem. Vařečkou promícháme a následně rukou vypracujeme vláčné a nelepivé těsto. Těsto vložíme do olejem vymazané misky, přikryjeme čistou utěrkou a opět na teplém místě necháme kynout 60-90 minut. Po vykynutí těsto rozdělíme na dvě poloviny a každou z nich vyválíme, přičemž kraje necháme trochu vyšší. ( – ty můžeme pomazat olivovým olejem s česnekem).
Pizzu pečeme v předehřáté troubě 15-20 minut.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *