Polévky,  RECEPTY

RAJČATOVÁ POLÉVKA

Jednoduchá, rychlá a ták dobrá polévka. Aneb jeden z tipů jak zpracovat část rajčat z letošní úrody.

Ingredience:
1,5kg rajčat
1 velká cibule
1 mrkev
5-7 stroužků česneku
1 svazek nasekané čerstvé bazalky
1 ČL sušené bazalky
1 ČL oregana
1l zeleninového vývaru
2 PL olivového oleje
1-2 PL třtinového cukru
sůl, pepř

Postup:
Všechna rajčata na spodní straně nařízneme a spaříme vroucí vodou. Poté všechny schladíme a slupku oloupeme.
Na rozehřátém oleji necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli. Přihodíme nakrájená rajčata, mrkev a sušené bylinky. Jakmile rajčata pustí šťávu, zalijeme zeleninovým vývarem. Na mírném plamenu vaříme 20 minut.
Polévku dohladka rozmixujeme. Na závěr osolíme, opepříme, přidáme rozetřený česnek a nakrájenou čerstvou bazalku. Polévku prohřejeme a podáváme.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *