Hlavní chody,  RECEPTY

ŘEPOVÉ KARBANÁTKY S OPEČENÝMI BRAMBORAMI

Ingredience:

Karbanátky
2 hrnky (- 250ml) najemno nastrouhané červené řepy (- zhruba 3 menší řepy)
2 PL rozmixovaného lněného semínka + 3 PL vody nebo 1 vajíčko
½ hrnku strouhanky
½ cibule
2-3 stroužky česneku
majoránka / sůl / pepř dle chuti
Brambory
0,5 – 1kg raných brambor
1 cibule
lžička mleté sladké papriky
lžička provensálských bylinek
sůl a pepř dle chuti
olej

Postup:
Ranné brambory i se slupkou důkladně očistíme a omyjeme. Nakrájíme je na kostičky, vložíme do osolené vroucí vody a vaříme do změknutí.
Mezitím si oloupeme a najemno nastrouháme červenou řepu.
(- Pokud budeme karbanátky péci v troubě, případnou vodu z ní ponecháme v míse. Pokud budeme smažit, řepu vymačkáme do hrnečku a popíjíme během výroby. 🙂
K nastrouhané řepě přidáme strouhanku, vajíčko/veg vajíčko, na kostičky nakrájenou cibuli, protlačený česnek a dochutíme kořením. Rukou směs promícháme a tvarujeme placičky které smažíme na oleji.
(- V případě pečení předehřejeme troubu a pečeme 20-35 minut při 180°C. Nezapomínáme co 10 minut karbanátky obrátit)
Během smažení či pečení dokončíme brambory.
Nadrobno nakrájenou cibulku osmahneme na oleji, přidáme uvařené brambory a posypeme kořením. Opékáme zhruba 5 minut.
Podáváme s libovolnou zeleninou nebo kysaným zelím.

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *