Hlavní chody,  RECEPTY

SMĚS NA TOPINKY

Jestliže se vyhýbáme smažení, chléb pomašlujeme z obou stran olejem a dáme péct do trouby. Pečeme na nejvyšší stupeň 15-20 minut a zhruba v polovině pečení obrátíme.

Ingredience:
1 velká cibule
1 malá cuketa
menší žlutá paprika ( – nemusí být)
1 velký žampión
plechovka červených fazolí
2 PL rajského protlaku
2-4 stroužky česneku
špetka chilli ( – nemusí být)
100-150ml vody
sůl, pepř dle chuti
nakrájené bylinky dle chuti na závěr = bazalka, oregano, medvědí česnek

starší chléb ( – lze použít i čerstvý, ten ale nasaje při smažení více oleje )

Postup:
Na lžíci oleje osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli. Přihodíme nakrájený žampión, papriku, nahrubo nastrouhanou cuketu a pár minutek smažíme. Přidáme fazole společně s protlakem, podlijeme vodou a necháme směs podusit. Jakmile se voda částečně odpaří, směs dochutíme česnekem, kořením a bylinkami.
Topinky připravujeme klasickým způsobem. Na rozpáleném oleji osmahneme z obou stran krajíc chleba.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *