Hlavní chody,  RECEPTY

ŠPAGETY S RAJČATOVOU OMÁČKOU A “MASOVÝMI KOULEMI ”

Ingredience:

„Masové“ koule:
½ hrnku hnědé čočky
1 – 2 lžíce kukuřičného škrobu
hrst sušených hub
2 stroužky česneku
1 ČL uzené papriky
1 ČL olivového oleje + na pokapání
sůl, pepř

Rajčatová omáčka:
1 plechovka krájených rajčat
1 mrkev
1 cibule
2-3 stroužky česneku
1 ČL třtinového cukru
olivový olej
oregano, bazalka
sůl, pepř

+ špagety ( – zde celozrnné z Lídlu)

Postup:
Čočku si na dvě hodiny namočíme a poté uvaříme doměkka.
Hrst sušených hub namočíme do vody a necháme změknout. Stačí jim jen pár minut.
Čočku i s houby slijeme, necháme pořádně okapat a společně rozmixujeme. Tuto směs okořeníme, promícháme společně se škrobem a tvoříme koule, které klademe na pečící papír. Zakápneme olivovým olejem a pečeme 40-60 minut při 180-200 °C. Koule by měly být křupavé.
Mezitím co se koule pečou, připravíme omáčku. Na olivovém oleji necháme zesklovatět nakrájenou cibuli. Přihodíme najemno nastrouhanou mrkev, prolisovaný česnek a nakonec plechovku krájených rajčat. Na mírném plameni necháme probublávat 10 minut.
Omáčku okořeníme a máme hotovo.
Na závěr pouze uvaříme špagety dle návodu na obalu.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *