Hlavní chody,  RECEPTY

TĚSTOVINY S OMÁČKOU Z PEČENÝCH PAPRIK

Od přátel  jsme dostali spoustu domácí zeleniny a to hlavně hromadu paprik. Tato dlouho plánovaná omáčka byla jasnou volbou pro to, jak papriky zužitkovat.

Ingredience:
4-5 červených paprik
2 malé cibule
1 velký stroužek česneku
½ hrnku rostlinného mléka ( – zde sójové)
400-500g oblíbených těstovin ( – zde fettuccine)
olivový olej

Postup:
Papriky si omyjeme, podélně rozřízneme, zbavíme semínek a klademe na plech slupkou nahoru. Všechny zakápneme olivovým olejem a pečeme dokud slupka nezkrabatí či nezčerná. ( – 200°C 30-45minut)
Po upečení ihned všechny papriky vložíme do mikrotenového sáčku a zauzlujeme. Tímto se papriky zapaří a slupka půjde dobře sloupnout. Po pěti minutách papriky lžící opatrně zbavíme slupky a vložíme do mixéru.
Na pánvi rozehřejeme lžíci či dvě olivového oleje, přihodíme nadrobno nakrájené cibule a necháme zesklovatět. Na závěr přidáme rozetřený česnek a jednu minutku smažíme. Takto připravené cibulky s česnekem přihodíme k paprice a dohladka rozmixujeme. Tuto směs vlijeme zpět na pánev, přidáme rostlinné mléko, prohřejeme a můžeme podávat.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *