Hlavní chody,  RECEPTY

TOFU ŠÁTEČKY SE ŠPENÁTEM A KYSANÝM ZELÍM

Ingredience:

Šátečky
1 tofu uzené nebo natural
2 lžíce oleje
70g hladké mouky
½ lžičky soli

špenátový protlak ( – mražený ), nejlépe však špenát čerstvý
1 menší cibule
3-4 stroužky česneku
lžíce oleje
sůl a pepř dle chuti

1 balíček kysaného zelí
1 menší cibule
lžíce oleje
případně stroužek česneku

Postup:
Tofu v míse důkladně rozmačkáme nadrobno a smícháme s ostatními ingrediencemi. Vypracujeme poddajné těsto které přesuneme na pomoučený vál. Těsto vyválíme tak, aby tloušťka byla okolo 0,5-1cm (- přiměřeně hrubé ). Obrácenou sklenicí vykrajujeme kolečka.
V hluboké pánvi rozehřejeme olej, přihodíme cibulku a na závěr špenát s česnekem.
To samé uděláme se zelím = ( olej, cibulka, kysané zelí ). Smažíme 5-10 minut.
Jakmile máme špenát hotový, dáme vařit vodu. Na připravená tofu kolečka klademe lžičku špenátu, přehneme kraje a zajistíme přitlačením vidličky ( – aby směs nevytekla )
Šátečky vkládáme do vroucí vody a vaříme dokud nevyplavou. Jakmile jsou uvařené, servírujeme na talíř a podáváme společně se zelím.

 

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *