RECEPTY,  Sladké dobroty

VEGAN ŘEZY

Ingredience:
Suché
2 hrnky celozrnné špaldové mouky
½ hrnku třtinového cukru nebo 3-4 PL medu či sirupu
2 vrchovaté PL holandského kakaa
2 ČL prášku do pečiva
špetka soli

Tekuté
1 hrnek rostlinného mléka ( – zde sójové)
1/3 hrnku oleje
2 PL jablečného octu

Krém
2 bílé tofu + ¼ hrnku rostlinného mléka + šťáva z půlky velkého citrůnu
1 vanilkový puding + 250ml rostlinného mléka
2-4 PL medu či sirupu ( – lze použít moučkový cukr, řídíme se chutí!)

Poleva
150g hořké čokolády
1 PL kokosového oleje
¼ hrnku rostlinného mléka

Postup:
Všechny suché suroviny prosejeme do jedné mísy. Postupně zamícháme či zašleháme všechny tekuté ingredience. Vzniklé těsto nalijeme do vymazaného a vysypaného malého vysokého plechu/pekáčku. Pečeme při 180°C přibližně 15-20 minut, provádíme test špejlí. Po upečení necháme vychladnout.
Hrnek libovolného rostlinného mléka rozmícháme s vanilkovým pudinkem, uvaříme zcela do husta a necháme vychladnout.
Bílé tofu omyjeme pod studenou vodou, v ruce trochu rozmělníme a přilijeme uvedené množství rostlinného mléka. Jestliže máme výkonný mixér, vše naházíme do něj, ale skvěle poslouží tyčový mixér. Tofu společně se sladidlem, šťávou a vychladlým pudinkem rozmixujeme zcela do hladka. Vznikne nám hladký krém, který navrstvíme na vychladlou buchtu.
Ve vodní lázni či mikrovlnné troubě rozpustíme čokoládu společně s rostlinným mlékem a kokosovým olejem. Polevu řádně promícháme, aby se vše spojilo tak, jak má. Tu následně nalijeme na buchtu a dáme vychladit.

2 komentáře

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *