RECEPTY,  Sladké dobroty

ZDRAVÝ KOLÁČ S OVOCEM A OŘECHOVOU DROBENKOU

Křupavý, nekynutý, vláčný a zkrátka senzační koláč, který letos nedělám naposledy <3


Ingredience

Těsto
150g celozrnné špaldové mouky
150g celozrnné pšeničné mouky
3 PL medu
1 domácí vejce
65ml rostlinného mléka
70g kokosového oleje
1 kypřící prášek do pečiva
špetka soli

sezónní ovoce nebo dle chuti ( – zde kombinace ostružin ze zahrady a borůvek od maminky) <3

Drobenka
60g mletých ořechů ( – zde kešu, jiné ve spíži nebylyJ)
60g třtinového cukru, např. Muscovado
60g kokosového oleje
60g jemných ovesných vloček

Postup
Do mísy prosejeme sypké suroviny. Kokosový olej rozpustíme a společně se všemi tekutými ingrediencemi vlijeme k sypkým. Zpracujeme poddajné a nelepivé těsto ( – jestliže lepí, zaprášíme trochou! mouky), které rozprostřeme na pečící papír a následně přeneseme do pekáčku nebo koláčové formy. Nezapomeneme udělat okraje lehce vyšší. Na takto připravené těsto naneseme libovolné ovoce a hustě zasypeme drobenkou. Tu připravíme smícháním mletých ořechů, oleje, vloček a cukru. Celý koláč pečeme při 170-180°C cca 20-25 minut, dokud okraje a drobenka nezezlátnou.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *